În
principala piaţă agroalimentară din municipiul Caransebeş este forfotă mare
căci, gospodinele de aici, au trecut la achiziţia de produse ecologice pe care
să le conserve pentru iarnă.
Conform
tradiţiei, borcanele cu gem, zacuscă sau murături nu trebuie să lipsească din
cămările gospodinelor care se respectă.
"Am
venit în piaţă mai multe zile la rând ca să cumpăr legume, sunt grele plasele
şi nu le pot duce pe toate într-un singur drum, mă doare spatele. Am luat gogonele,
gogoşari şi câteva conopide şi voi pregăti murături asortate", a precizat o cumpărătoare
caransebeşeană.
Preţurile
diferă de la o tarabă la alta, iar caransebeşenii trebuie să negocieze la sânge
cu vânzătorii.
“Legumele
şi fructele mi se par cam scumpe, am pensia mică, abia am reuşit să mă tocmesc
cu un vânzător zgârcit să îmi lase 3 lei la doi saci de varză cumpăraţi, nici
vorbă să fac compot sau gem anul acesta“, a menţionat o altă gospodină aflată
în piaţă la cumpărături.
Micii
comercianţii cu tarabele pline nu ştiu ce să mai facă să îşi aranjeze cât mai
frumos legumele ca să atragă clienţii de la Caransebeş.
În
faţa unor grămezi de varză, un comerciant din judeţul Mehedinţi sparge seminţe de
dovleac. “E greu, preţurile nu sunt mari la cât muncim şi cheltuim noi banii
aici, la piaţă. Mai mult, aproape toată marfa s-a stricat, jumătate am adus-o
la tarabă iar cealaltă jumătate a rămas distrusă pe câmp din cauza ploii
acide“, a precizat respectivul vânzător de produse odată ce s-a oprit din
mestecat seminţe.
Indiferent de preţuri, gospodinele fac cum fac şi îşi
pun câte ceva în cămară ca să aibă ce scoate pe masă şi în sezonul rece, iar
agitaţia din principala piaţă agroalimentară din urbea de pe Timiş şi Sebeş va
mai continua şi în perioada imediat următoare.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu