Evenimentele folclorice de anvergură destinate conservării şi promovării cântecului şi jocului popular autentic continuă în urbea de pe Timiş şi Sebeş.
Casa de Cultură „George Suru” organizează cu sprijinul Primăriei Municipiului Caransebeş şi Consiliului Local, tradiționalul Concurs Naţional de Interpretare Vocală şi Instrumentală ”Luţă Ioviţă”.
Manifestarea în cauză, ajunsă anul acesta la cea de-a XXIII-a ediţie, va avea loc în zilele de 20 şi 21 aprilie 2017.
Festivalul - Concurs Naţional „Luţă Ioviţă” pentru solişti vocali şi instrumentişti, reprezintă o expresie a dragostei şi a preţuirii faţă de patrimoniul muzical din Banat şi din ţară, constituind o modalitate constantă de descoperire şi afirmare a talentelor interpretative din România.
Concursul se desfăşoară pe două secţiuni, respectiv, muzică vocală și muzică instrumentală.
Pentru participarea la această competiție etnomuzicală de anvergură națională, candidaţii trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 16 – 40 de ani.
Fişa de înscriere va fi completată şi expediată până în data de 15 aprilie. De asemenea, tot până la acea dată, concurenţii vor prezenta două piese muzicale, o doină fără acompaniament şi un cântec de joc cu acompaniamentul orchestrei. Este obligatoriu ca toţi concurenţii să prezinte melodia de joc transcrisă pe note muzicale, tip partitură. Acestea urmează să fie trimise pe adresa: Casa de Cultură „George Suru” Caransebeş, strada Mitropolit Nicolae Corneanu, numărul 6, cod 325400, la numărul de fax 0255-514609, sau prin intermediul serviciului de internet pe adresele de e-mail ale instituţiei: cultura_caransebes@yahoo.com şi cultura.caransebes@gmail.com.
De precizat şi faptul că, organizatorii asigură masa şi cazarea, deplasarea fiind suportată de concurenţi sau de instituţia pe care aceştia o reprezintă.
Concursul Naţional de Interpretare Vocală și Instrumentală ”Luţă Ioviţă” se va derula după programul: 20 aprilie, ora 10 - prezentarea concurenţilor la Casa de Cultură „George Suru” pentru preselecţie şi repetiţii, 20 aprilie, ora 16 - concursul propriu-zis, 21 aprilie, ora 16 - festivitatea de premiere şi gala laureaţilor.
Juriul format din personalităţi ale muzicii populare româneşti, va acorda următoarele premii, la fiecare secţiune: Marele Premiu în valoare de 2000 de lei, precum și trei premii principale și o menţiune, în valoare de 1000, 800, 600 și 400 de lei.
În funcţie de numărul de participanţi şi de valoarea interpretativă a concurenţilor, juriul îşi rezervă dreptul de a redistribui valoarea premiilor.
Candidaţii pot obține relaţii suplimentare privitoare la evenimentul folcloric la numerele de telefon 0255-514609 și 0724-235876.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu